zaterdag 21 januari 2012

Het kostbare bloot

                           
                http://creatives.livejasmin.com/plstream/w2/index.php?

In tegenstelling tot sommige tropische landen, waar de vrouwen met blote boezem rondlopen, al of niet van onderen bedekt, hebben we hier een chronisch tekort aan de tiet, laat staan de rest. Voor een glimp bloot, kun je een 2 euro munt in de automaat van de peepshow gooien, en 3 minuten kijken. Onze vrouwen dragen Bh's en vanwege de koude, ook daarover nog eens truien en jassen. Wij zien weinig van het vrouwen lichaam. We hebben er boekjes voor, als de playboy en penthouse. Het is schaars en daardoor duur. Iets wat eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld is, wordt nu een obsessie en perversiteit.
Als ik een documentaire kijk over zo'n stam in de jungle, en zie hoe gelukkig die indianen zijn, dan schiet er altijd door me hoofd; 'Ja, hun vrouwen doen niet zo moeilijk, en lopen bloot rond' Ze zijn daar meer in seksuele harmonie. Daar lopen de mannen niet 200 keer per dag te denken aan seks, en staren niet naar de half open blouse van de secretaresse. Al die tijd en energie steken ze in andere dingen, zoals simpelweg tevreden zijn en gelukkig. Hier komen we tekort. Niet allemaal, maar de meesten wel. Als dit niet zo was, dan draaide de porno industrie niet zo weelderig. Dan hadden we geen prostitutie en zoveel seks websites. Alles staat in het teken van seks, juist omdat het teveel taboe is, en schaars is. Natuurlijk kun je niet verwachten dat de vrouwen hier bloot rondlopen, want het is hier te koud. Zomers kan het wel, maar doen ze het niet. Logisch want dat kan niet. De seksuele spanning is gewoon te hoog, en het roept verkeerde ideeën op.

"Wij zijn hier niet primitief"

Onzin, seksualiteit zou geen verklaring moeten behoeven. Geen smoes en geen taboe. Iets wat je verbiedt wordt interessant, en iets wat schaars wordt, wordt oneerlijk verdeeld of uitgebuit. Als je de eerste warme dag van het jaar naar het strand gaat, en je ziet wat blote tieten (tieten horen bloot maar even voor onze begrippen) dan sta je even raar te kijken, maar na een uur is het alweer de normaalste zaak van de wereld. Het is een vreselijke armoede dat mannen happig zijn op bloot, en het getuigt van maatschappelijke perversiteit. Die perversiteit hebben we zelf gecreëerd. De kerk!

Nu dan, de link bovenaan, haalt ons even terug naar de basis. Wie hierop klikt moet niet schrikken, want het enige wat je ziet, is om de minuut een jonge dame, die stante pede haar bh uittrekt en daarna haar slip. Even inhalen van hetgeen zo is weggemoffeld. Bloot! Jawel, alles te zien, gratis!
Omdat dit moet kunnen, en omdat hier niets fout aan is, en niemand mee geschaad wordt. Het is die foute opgelegde norm, die binnen in je gedachten leeft, en afkeurend reageert. Maar vraag jezelf eens af, of dit wel terecht is? Kijk, en bedenk maar even hoe dit zo gekomen is. Sta even stil bij de behoefte, en het aanbod en de markt van het bloot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kritisch = analytisch