Translate

maandag 16 augustus 2010

De schijn van surrealistische bogus, Hyves

~Vrij uit de klauwen van grote media consorten~

Radicale beschouwing op "gewone" zaken

Ben er sinds mijn account, niets gelukkiger op geworden. Er gaat echter wel een hoop tijd in zitten. Mijn leven wordt digitaal, mijn verlangen krijgt niets. De wereld is buiten, en in de fantasie. Die fantasie teert deels op hoop. Maar alle hoop is tevergeefs, als je veel Hyves gebruikt.

Hyves houdt de fantasie levend, de hoop nog groter. Maar daar blijft het bij!! Het is een kloof die niet te overbruggen is. Behalve door te doen, actie te ondernemen in real life. Leven is en blijft daar waar de computer niet is. En een account is geen representatie voor de persoon in kwestie. Slechts een tipje van diens creatieve sluier. Ik ga voor echt, ik ga voor direct. Ik ga praten en schrijven in de wereld, op straten in parken, zelfs de bibliotheek. Mijn krabbels worden brieven, die 's middags op de mat gevonden worden. Waarbij alleen al het lezen van het handschrift de nieuwsgierigheid prikkelt tot het uiterste. Het zijn die lijnen uit de pen, die een betekenis overdragen waar meer vanuit gaat dan Times new roman.
We vlakken uit, personificatie is slechts de moeite van enkele muisklikken... De laagdrempeligheid die gelijk staat aan de keuze van een frisdrank op het terras. Dit is de moeite die voor je gedaan is, en dat is je waardering gelijk.

Nee, lef gaat vooraf de ontmoeting. Onze borst te ontbloten, de kwetsbaarheid zichtbaar. Niet verstopt in een smiley! Die om het even gebruikt wordt, om aan te geven dat het met de ernst in de woorden nog meevalt. En zo draaien we en keren onze bange reet uit de vijver van kans en beproeving.

Waar zijn de echte gesprekken? Laten wij ons werkelijk leiden door media, reclame en het vernuft van enkele gewiekste zakenlieden? Die jouw leven en diens sociale horizon verkleinen tot het uitzicht op hun flikkerende reclamespotjes, aan de zijkant van je scherm? Dit alleen al is het bewijs, hoe gluiperig je wordt beetgenomen. Als jij iets wilt van of met iemand, dan kun je dat vragen. Een wandeling door het bos, of een middag de stad in. In die momenten bewijs je jezelf. Hyves is een lange pauze die dit soort momenten voor je uitstelt. Het is niets meer dan blijven hangen in een waan, die zich voedt met geruststellend nieuws uit een niet van betekenis zijnde tekst, die met xxx-jes afsluit, en jij je vreugde viert, totdat je ziet dat ze dat bij iedereen doet.

De krabbel, dames en heren, geeft alleen maar aan dat ook deze persoon bang is, geen ruggengraat heeft en gestrikt is door de massa-maat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kritisch = analytisch