Translate

woensdag 4 augustus 2010

Over de zin en onzin van light producten

Het is niet eerlijk, het slaat nergens op, het heeft geen nut, geen enkele zin, het is smeriger en duurder. Het is niet eerlijk dat mensen met een goed figuur, met een normaal metabolisme, de dupe zijn van al die smerige smaakloze producten in de supermarkt zonder vet en of suiker. van koek, tot mayonaise. er is bij ons geen kwark meer te krijgen of deze is op z'n minst mager, dwz, 1,5% vet. en dat is veel te weinig! 
Vet in eten maakt niet dik, en is zelfs belangrijk. een maaltijd die voor 9% uit vet bestaat is voor een persoon die niet sport goed. voor sporters loopt dit op tot 20%. 
Ik ga hier NIET uitweiden over biochemische processen. Ik weet globaal hoe vertering tot uitscheiding in zijn werk gaat.
weet dat vet smaak geeft aan ons eten. Dat je moet bewegen, en niet teveel moet eten. Mensen zijn soms lui, en dit in combinatie met teveel eten geeft dubbele ellende. Dik zijn is soms onontkoombaar. Dus vet en suiker vermijden is zinloos. Als iemand teveel brood eet, wordt dat brood omgezet in vet. Alles wat teveel is, wordt vet. Niet altijd, sommige lichamen, waaronder het mijne, gaan meer verbranden. Schroeft zijn verbrandingsniveau op.
Vetvrij eten is ongezond, duurder en minder smaakvol. Suikervrij is goed. Alleen minder lekker, en suiker vervangers zijn gewoon vies. Frisdrankenindustrie gaan steeds vaker over op deze synthetische stoffen, met een zoetkracht van 100 tot 4000 keer zo sterk als glucose, ons kristalsuiker. 
Wat zoet smaakt, komt niet door de stof suiker, maar is een bepaalde structuur in het molecuul. Vandaar dat het wordt nagebootst. Het is een bepaalde driehoeksvorm in het molecuul dat precies of minder precies aangrijpt op receptoren op de tong.
Grijpt dit goed aan, heb je een sterker signaal naar de hersenen. Glucose geeft hierin een signaal wat onze suikerervaring geeft, die bekende zoetsmaak. Frisdrankfabrikanten hoeven dus 100 tot 4000 keer minder toe te voegen om tot eenzelfde soort smaaksensatie te komen. Lekker goedkoop dus. Niet te zuipen dus. Maar zolang je het volk dom houdt, en laat geloven dat suiker de dikmaker is, of vet, is er niets aan de hand, en stroomt het geld alleen maar harder binnen.
Wie echt slank wil worden, kan dat worden of niet, maar nooit door light producten.
Maar aan problemen wordt goed geld verdiend. Heel veel. Maak op tv een probleem van dik zijn, laat het een echt probleem worden, en we gaan het als een dusdanig probleem zien. Kassa! Pilletjes, tot videobanden, en nieuwe producten. De consument wordt overspoeld. Hij verwijt zichzelf de verkeerde producten te hebben gekocht als het niet lukken wil.
Het helpt je niet, nu niet en nooit niet. Er zijn wel agressieve methodes voor, die werken goed, maar voor korte duur. Filmsterren gebruiken schildklierhormonen T3 , T4 of agressieve thermo burners. Er is van alles wat WEL werkt, maar wat niet 1,2,3 te krijgen is. Immers, als je problemen van dik zijn, zijn opgelost, dan valt er niets meer aan je te verdienen.
Ikzelf volg de meest extreme tak van het beheersen van je lichaam. Volg, want ik doe er niet aan. Wel maak ik gebruik van kennis, hier en daar. De bodybuilding wereld. Deze jongens weten 20 kilo kwijt te raken in 2-3 maanden. Het kan dus wel! Om te weten wat kan en niet, daarvoor moet je naar de meest extreme vormen kijken. Daar liggen de grenzen van het mogelijke. En dan gaat het er niet om, of jij het mooi of lelijk vindt. Persoonlijke voor en afkeur hebben niets te zoeken op dit terrein.
Voorlopig erger ik me aan die onzin, en ik ben niet overgewichtig! Wel is er geen kwark meer, als ik dat wil, enkel vetvrij. Koop ik per ongeluk frisdrank zonder suiker, en blijkt de pot mayo, light te zijn! Deze idioterie moet ophouden. Maar dat duurt wel even vrees ik. Voordat kenners zich hier openbaar en eerlijk over uitlaten, moet er eerst iets nieuws, iets beters voor handen zijn. Een nieuw aangrijpingspunt…. We moeten iets de schuld kunnen geven.
Mensen, houd uzelf niet voor de gek. Maar bovenal, gun het die hufters niet die hiermee de boel uitbuiten. Doe het ook voor mij, en alle mensen die van lekker eten houden. Gewone frisdrank, gewone producten. Geen vetvervangers, geen suiker vervangers. Het is niet voor ons, maar voor de producent!

Dank u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kritisch = analytisch